Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Светът онемя от исторически експеримент! СНИМКИ Светът онемя от исторически експеримент! СНИМКИ
Facebook Twitter Google+ Раждането на дете е голямо събитие в живота на повечето от нас. Невроложката Ребека Сакс използва своите познания, за да покаже... Светът онемя от исторически експеримент! СНИМКИ

Раждането на дете е голямо събитие в живота на повечето от нас. Невроложката Ребека Сакс използва своите познания, за да покаже на света как мозъка на детето излъчва удоволствие и щастие, когато майката целува бебето си.

Историческият експеримент е направен с помощта на ядрено магнитен резонанс.

Той показва как мозъкът на 2-месечното бебе и на неговата майка буквално се оцветява в червено, когато те се целуват.

 

Активизират се основно тези части, отговорни за изработката на “хормона на щастието”.

“Целувката води до химична реакция в мозъка и отделянето на голямо количество от хормона окситоцин, който предизвиква също така чувство на привързаност и привличане. 

Целувката активизира и обмяната на вещества – освобождава се допамин, който ни кара да се чувстваме добре, както и вазопресин”, обяснява невроложката, извършила уникалния експеримент.

На снимката, която тя показва, целува своето бебе и много ясно се вижда мозъчната реакция и на двамата. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Още от категорията
Коментари