Опитайте приставката на Jenata-vchas.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Избавете се от петната по кожата със съветите на д-р Олеся Велинова Избавете се от петната по кожата със съветите на д-р Олеся Велинова
Facebook Twitter Google+Съветите на д-р Олеся Велинова за грижата за кожата след излагане на слънце За повечето от нас лятото е най-приятният сезон. Свързваме... Избавете се от петната по кожата със съветите на д-р Олеся Велинова

Съветите на д-р Олеся Велинова за грижата за кожата след излагане на слънце

За повечето от нас лятото е най-приятният сезон. Свързваме го със слънцето, плажа, морето, приятния златист загар. Същият този загар, който може да причини доста щети на нашата кожапетна, бръчки, сухота. Неминуемо се сбъркваме с тях през лятото, но се сещаме да ги поправим едва когато дойде есента.

Кои са най-подходящите процедури за справяне с щетите на лятото, разказва специално за нас д-р Олеся Велинова, дерматолог в център по естетика Persona.

Нежеланите пигментации са най-често срещният проблем след лятото. Особено защото в наши дни слънцето е доста силно и опасно. UV лъчите произвеждат свободни радикали, които нанасят увреди на кожата ни. В някои случаи те стават причина и за ДНК изменения в клетките на кожата, като те мога да се превърнат в ракови. Далеч по-малкият (здравословен, но все така сериозен естетичен) проблем са пигментациите, които се получават в следствие на UV увредата на кожата. „Пигментации могат бъдат повърхностни и да бъдат отстранени лесно или пък по-дълбоки, като в този случай за отстраняването им ще са необходими доста усилия, процедури и търпение“, казва д-р Велинова.

„Повърхностните пигментни петна лесно биха могли да се премахнат с неинвазивни, леки и много приятни  процедури като HydraFacial, например“, допълва д-р Велинова и обяснява, че марката вече е пуснала на пазара и специален продукт за пигментации HydraFacial – Britenol.  Сред съставките му са алфа-арбутин, екстракт от конски кестен и мечо грозде, които са доста силни избелващи продукти. „В комбинация с терапията за петна Intraceuticals Opulence ефектът ще бъде още по-бистър и равен тен“, казва дерматологът на Persona. Сред съставките на Intraceuticals Opulence е редкият и много ценен екстракт от жълт лапад, считан за най-мощното избелващо средство. Индианците са го ползвали векове на ред с тази цел. Освен всичко друго тези две терапии хидратират в дълбочина, така че решават и друг проблем на лятото – сухата и дехидратирана кожа.

При по-дълбоките петна вече са необходими по-агресивни процедури – пилинги или инжекционни процедури.  „Пилингите за премахване на петна съдържат пептиди и Vitamin C заедно с киселини. Неприятното в случая е, че при много агресивните пилинги има възстановителен период от около 1 седмица, но пък ефектът на абсолютно равномерен тен си заслужва“, казва д-р Велинова. Дерматологът на Persona препоръчва и инжекционни процедури за борбата  с тежките форми на петна от слънцето. Мезотерапията IAL System и IAL-System ACP за цяло лице и околоочен контур е „Златният стандарт“ в биоревитализиращите терапии за цялостно подмладяване на кожата. Теорията променя тотално кожата –  хидратира я в дълбочина, премахва бръчките и петната, подобрява текстурата. Продуктът е италиански, на основата на хиалуронова киселина с голяма молекула. „Това означава, че разпадът на молекулата ще става по-бавно и ефектът от процедурата ще се задължи много по-дълго във времето“, казва д-р Велинова. И съветва: слънцето е опасно, така че хидратирайте кожата си и я пазете със слънцезащита през цялото лято.

dsc_7229

dsc_7225

Още от категорията
Коментари